yoga

Yoga, dat al duizenden jaren wordt beoefend, werd oorspronkelijk ontwikkeld als een mentale en fysieke voorbereiding op spirituele groei. Er bestaan verschillende soorten yoga, die allemaal gebaseerd zijn op de verschillende houdingen; asanas en pranayama; ademhalingstechnieken.

De asanas werken niet alleen op je spieren, maar helpen ook het ontgiften van je lichaam. Ze stimuleren de stofwisseling en het lymfesysteem, masseren de inwendige organen. Verbeteren de bloedsomloop en verhogen de zuurstoftoevoer.

Het in praktijk brengen van de yoga ademtechnieken, de pranayama, vitaliseert je lichaam en helpt je om je hoofd leeg te maken. Je ervaart kalmte en rust, je voelt je verfrist en helder, het geeft je mentale kracht en concentratie. Terwijl je de verschillende lichaamsonderdelen leert kennen en leert ontspannen, wordt je je bewuster van je zelf, je grenzen en mogelijkheden op fysiek, maar zeker ook op persoonlijk gebied in je dagelijkse leven.

Yoga leert je bewegen en ademen zoals je lichaam dat eigenlijk al van nature kan

Lesinformatie

De lessen bestaan uit een combinatie van uitgebalanceerde oefeningen met een bewuste ademhaling. De rust die ontstaat geeft energie en brengt evenwicht tussen lichaam en geest. Yoga zorgt voor een prettige ademhaling, een soepel en ontspannen lichaam en een groter bewustzijn.

Klik hier voor lestijden