Mindfulness voor volwassenen

Herstel bij stress, vermoeidheid, burnout, depressie of gewoon om te leren ontspannen.

Stress, depressiviteit en burnout kunnen je leven danig op zijn kop zetten. het heeft gevolgen voor je gezin, je relatie, je werk, alles in je leven raakt uit balans. Zelfs het evenwicht in je lichaam kan ontregeld raken. Duizelingen, dik worden, ziek zijn enz.
Burnout is een stoornis, die wordt gekenmerkt door gevoelens van uitputting van lichaam, geest en ziel, vaak veroorzaakt door verschillende periodes van extreme stress , die kort na elkaar of tegelijkertijd plaatsvonden zonder dat er een fase van herstel heeft plaatsgevonden.
Depressiviteit wordt gekenmerkt door gevoelens van neerslachtigheid en zwaarmoedigheid en is mede het gevolg van een opeenhoping van fysiologische afvalstoffen in het lichaam vaak ten gevolge van stress of verlies of ziekte.

Wat is Mindfulness ?

Mindfulness is een erkende methode die bestaat uit yoga - en ademhalingsoefeningen gecombineerd met bewust worden van je patronen. De gebruikte technieken in het programma zijn zeer eenvoudig. Ze hebben als doel de spanning die je gecreeerd hebt op te lossen. Spanning die ontstaan is door het voortdurend op je tenen lopen, omdat je wilt voldoen aan wat er van je verlangd wordt. Spanningen door het vermijden of het weglopen voor allerlei aspecten in je leven. Tijdens het programma werk je aan een vergroot bewustzijn van jezelf ook in relatie tot andere mensen en situaties. je leert leven in het nu, zonder vermoeidheid of angst. Niet alleen technieken ,maar een compleet andere benadering en omgang met jezelf en anderen.Je versterkt je zelfbewustzijn en stabiliseert daarmee je denkproces.

Programma 8 lessen. In een 8 weken programma worden de lessen gebruikt voor inzicht verhogende informatie en groepsgerichte ontspanningstechnieken Met behulp van de cd's gemakkelijk thuis te oefenen.


7 bijeenkomsten van 1,5 uur op woensdagavond 19.30u - 21.00u en 1 op zaterdag van 11.00u tot 12.30, incl. stiltewandeling.
Kleine groep ( max 4 personen). Veel persoonlijke aandacht. Met behulp van CD of Mp3 gemakkelijk zelf thuis te oefenen.
De prijs voor deze 8 groepslessen van 1,5 uur incl. syllabus en oefen-cd's is 300 euro.Mindfulness voor kinderen 8 lessen

In onze snelle en prestatie gerichte maatschappij staan kinderen onder druk en wordt er veel van ze verwacht. Kinderen trainen in mindful leven is geen overbodige luxe. De positieve effecten zijn; Je creeert een gelukkig kind en investeert in een gelukkigere toekomst. Betere emotionele ontwikkeling, je kind komt beter in zijn/haar vel te zitten, heeft meer plezier, een betere sfeer in de klas, meer aandacht en concentratie. Leren omgaan met prikkels van binnenuit en buitenaf,een hoofd vol piekergedachten tot rust brengen. Met stemmingen en impulsen leren omgaan, met emoties als verdriet, boosheid, angst en blijdschap om te gaan. Lichamelijk en geestelijk zich te ontspannen, te vertrouwen op zichzelf, mild en begripvol te zijn voor zichzelf en voor anderen. Ook voor kinderen die gepest worden, te dik zijn enz. Kinderen leren hun eigen leven te gaan beleven met plezier, zoals dat eigenlijk heel natuurlijk is voor een kind, maar ook voor volwassenen. Met behulp van de cd's thuis gemakkelijk te oefenen. We richten ons op de oefeningen en hoe die toe te passen. Kortom: je wordt zowel lichamelijk als geestelijk gezonder.


methodes en muziek en spelelementen voor 6 - 16 jaar

8 lessen op woensdagmiddagen of zaterdagmiddagen van 1,5 a 2 uren. Met behulp van de cd en tekeningen gemakkelijk thuis te oefenen. De prijs is 240 euro.